Две нощи култура и музика в Пловдив

Две нощи култура и музика в Пловдив
Някои от акцентите в програмата „Култура и клуб“ на Нощ/ Пловдив са видео мапинг шоуто „РеКонструкция“ на сградата на Драматичен театър Пловдив.
A A+ A++ A

След като видят впечатляващата програма, подготвена от пловдивските музеи и галерии специално за Нощ/ Пловдив на 12 септември, във втория фестивален ден – събота, 13 септември, всички гости на събитието ще могат да присъстват на повече от 50 събития в програмата „Култура и Клуб“.

В програмата са включени много традиционни и нестандартни арт пространства в града като клубове, читалища, бутици и ателиета, Драматичния театър, Радио Пловдив, Икономическата библиотека, Държавния архив, книжарници, хотели, барове, кафета и други. По време на събитието ще бъдат открити няколко нови пространства за съвременна култура и ще се проведе търг за авангардно българско изкуство.

Някои от акцентите в програмата „Култура и клуб“ на Нощ/ Пловдив са видео мапинг шоуто „РеКонструкция“ на сградата на Драматичен театър Пловдив с автор Петко Танчев. Идеята на аудиовизуалния спектакъл е да прекомпозира функцията и обърне сценичната кутия на театъра отвътре навън, създавайки сцена от фасадата и скъсявайки дистанцията с публиката на улицата чрез новите медии в изкуството.

Радио Пловдив готви голяма програма, част от която интерактивният спектакъл „Съвети към нежния пол как да следва с по-голяма отдаденост трите основни добродетели: пиянство, разврат и интриганство“ с автор Борис Роканов, и концерта Jazz Radio Night на Биг Бенд Пловдив с ръководител Николай Гешев, посветен на 80 години БНР и 60 години Радио Пловдив пред сградата на Радио Пловдив. Радио Бинар на БНР пък ще се включи с живо студио на Aларма Пънк Джаз.

Музикалната програма на Нощ/ Пловдив ще включва още доста събития сред които концерт на ПОПАРА с участието на известния бийтбоксър Skiller в клуб „Мария Луиза“.

В красивия двор на Драматичния театър с концерт ще гостуват Теодосий Спасов и Балкански, а в „Конюшните на Царя“ ще има детски концерт „Пеем с вас“ на хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева.

#Пловдив #музеи #галерии #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"