България и САЩ имат нереализиран потенциал в търговията

България и САЩ имат нереализиран потенциал в търговията
Марси Рийс Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър Даниел Митов и американският посланик у нас Марси Рийс се обединиха около мнението, че интензивният диалог между България и САЩ трябва да продължи и да разширят контактите си в сферата на икономиката и търговията, където съществува нереализиран потенциал.

Във връзка с това външният министър заяви, че България като страна - членка на Европейския съюз, активно подкрепя преговорите между ЕС и САЩ за подписването на Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство. Според него то е важно не само заради увеличаването на работните места и растежа, но и от геостратегическа гледна точка.

Посланик Рийс отбеляза приноса на България като съюзник в НАТО на места като Афганистан, Либия, Ирак. Двете страни потвърдиха желанието си да продължат преговорите за провеждането на обучение на либийски военнослужещи, когато обстановката в Либия е достатъчно стабилна.

Двамата обсъдиха конфликтите в Украйна и Ирак. Те бяха единодушни, че международната общност не трябва да е безучастна и трябва да се ангажира с позиция.

#Даниел Митов #Митов #Марси Рийс #САЩ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »