Всеки крадец в Италия с български ключ

Всеки крадец в Италия с български ключ
До момента няма изобретена врата, която българският ключ да не може да отвори.
A A+ A++ A

Изобретението български ключ предизвика смут в цяла Италия. Това не е хватка от борбата, а истинска парола за отваряне на всички италиански врати, оборудвани с ключалка от вида „двойна карта” – типично италианска система, която рядко се използва в останалите страни, съобщава белгийската медия RTBF.

Защо се казва български, не е съвсем ясно - предположенията са, че е измислен от българи или най-малкото, че е приложен за пръв път от българи. Според най-разпространената версия обаче е измислен от българските тайни служби и се намира на черния пазар от 4 г.

Българският шперц съвсем не е легенда. Той е основното средство, с което си служат бандите от Източна Европа, твърди италианският вестник "Джорнале". Универсалният ключ използва много сложна технология. Първо в ключалката се пъха ключ с променяща се глава. След това втори механизъм записва върху „трансформиращия” се ключ необходимите зъбци за отварянето на вратата. По-късно, по отпечатъците трябва да се изработи истински ключ. Тази техника позволява отключването на ключалки, които се използват от около 20 години в Италия, но почти никъде другаде.

До момента няма изобретена врата, която българският ключ да не може да отвори. 

 

#Италия #ключ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »