Мая Манолова: ГЕРБ се намърдаха във властта през задния вход

Мая Манолова: ГЕРБ се намърдаха във властта през задния вход
A A+ A++ A

"Месец и половина преди изборите кадрите на ГЕРБ, без да са печелили избори, се намърдаха във властта през задния вход" - с тези думи се обърна към участниците в митинг в местността Жабокрек водачът на листата на социалистите в Кюстендил Мая Манолова. По думите й служебното правителство, макар да е по дефиниция политически неутрално, вече е взело страна.

"Да си спечелим изборите на 5 октомври", призова симпатизантите Манолова. "Искаме честно спечелени избори, а не да влезем във властта през задния вход", посочи тя.

Съпартиецът й Кристиан Вигенин, който е водач на листата за Благоевградска област, почерпи вдъхновение в речта си от историческия сблъсък, разиграл се  на поляните над Рилския манастир преди 70 години. Припомняйки акцията на Рило-пиринския партизански отряд, политикът призова: "Нека нашите куршуми на 5 октомври бъдат бюлетините, които ще пуснете за коалицията".

Сред участниците в традиционния събор бяха почетният председател на Българския антифашистки съюз Велко Вълканов, вторият в листата и председател на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев, петият-Емил Костадинов, четирима останали живи участници в акцията от 24.9.1944 година, сред което и 104-годишният Асен Костов-най-възрастният член на БСП.

Фланелки с надписи "СССР", "Росия", със сърпове и чукове се виждаха в множеството.

Мая Манолова нареше случилото се в политиката през последната година "цирк". "Политици без морал и принципи атакуваха безогледно правителството на Пламен Орешарски. Както се опитват да изопачат истината за акцията на Рило-пиринския партизански отряд при Жабокрек, така се опитаха да омаскарят, всичко което ние направихме в трудни условия, за младите за пенсионерите, за да спасим съсипаната от правителството на ГЕРБ българска икономика", каза тя.

"Но хората не могат да бъдат лъгани до безкрай. Невидимите режисьори на уж "спонтанните" протести вече са абсолютни видими. Президентът Плевнелиев, който уж трябваше да бъде президент на всички български граждани, възнагради щедро предателството на Георги Близнашки, който освен, че се отрече от своите, оглави протестите пред университета и го направи министър-председател", проследи хронологията Мая Манолова. Тя изтъкна започналата по думите й "безобразна политическа чистка и реставрация на кадрите на ГЕРБ на всички нива-министерства, агенции, регионални структури".

"Сценарият е ясен и Бойко Борисов ни го обясни от телевизора: ако на 5 октомври не получи пълно доверие, предстои глад, мизерия, студ, режим на тока и разбира се продължаващо управление на служебното правителство. Само че приятели тази сметка е без кръчмар, ще оставим ли хората без защита на служебно-герберската метла", запита Манолова. "Не, не, не", отговориха й от поляните.

"Искам от това героично място да се обърнем към служебния премиер Георги Близнашки за направените през последните дни в Кюстендил няколко безобразни уволнения на кадърни специалисти, заменени от послушници на ГЕРБ. При следващото такова уволнение на специалисти и замяната му с хора на ГЕРБ, ние ще излезем да ги защитим. Ще излезем на протест", обеща Мая Манолова.


#БСП #ГЕРБ #Жабокрек #Мая Манолова #Кристиан Вигенин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"