Борисов: Без нас зимата ще е катастрофа

Борисов: Без нас зимата ще е катастрофа
A A+ A++ A

"С популизъм година и два месеца задържаха цената на тока, задължиха НЕК над 3 млрд. лева, направиха безумни договори. Дай боже след 5 октомври да има едно стабилно правителство и да реши тези проблеми. Иначе просто зимата ще е катастрофа" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на новия рудник "Върба-Батанци" в Мадан.

"Една година пауза на нас ни се отрази добре. Надявам се в следващите години да възстановим не само този рудник, но и други", коментира Борисов.

По времето на ГЕРБ държавата е взимала по 190 млн. лева само от такси, посочи той.

"Сринаха всички системи, самите те се разпаднаха като коалиции, като партии, псуваха се в парламента. Какво ще предложат на своите избиратели сега ако дойдат на власт? Ще отворят "Белене" ли? Година и два месеца не го пуснаха. Ще започнат "Южен поток" ли? Орешарски и Стойнев казаха, че са го спрели. Ще правят 7 блок на АЕЦ "Козлодуй". С какви пари?", не спря да задава въпроси експремиерът.

"Оценява се това, което сме направили. За съжаление, сега всички проекти са спрени, програмите са спрели. Дано поне това служебно правителство да започне, за да може бързо след това да ги възстановим", изрази надежда Борисов.

По темата за купуване на гласове Борисов коментира, че ГЕРБ е първа сила в големите градове, но е трета-четвърта в районите с повече роми. Сигнали за купуване на гласове има от Враца, Монтана, Видин, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Сливен, Стара Загора - там, където има големи ромски гета, посочи той.

Борисов изрази надежда прокуратурата, ДАНС и МВР да направят всички възможно, за да се ограничи пазарът на гласове. Това е зле за репутацията на страната, смята той.

"Аз съм водач в цяла България и нямам пряка битка с Бареков", каза Борисов в отговор на въпрос дали ще се изправи като водач на листа в Пловдив срещу лидера на "България без цензура". "С фалшификатори и клеветници не се занимавам, той е пълен фалшификатор, излезе и измами хората, че съм агент от ДС. С Бареков водя 15 дела и тази битка не ми е пряка с него", обясни лидерът на ГЕРБ.

Кандидат-депутатските листи на ГЕРБ са отдавна готови, водачите ще бъдат обявени до дни, обеща Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #НЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »