Петър Чобанов преминава в ДПС

Петър Чобанов преминава в ДПС
A A+ A++ A

Бившият финансов министър Петър Чобанов е приел да води листата на ДПС в Монтана. Потвърждението идва от зам.-председателя на движението Алиосман Имамов.

С включването на финансиста начело на листата в Монтана ДПС ще се опита "да разшири географията си" в северозападната част на страната след пробива на Камен Костадинов във Враца на миналите парламентарните избори, коментира изданието.

Според в. "Преса" Чобанов ще води и листата в 25-ти избирателен район в София.


Изборните листи на партията ще бъдат представени официално днес от председателя на ДПС Лютви Местан.

Първите две листи на ДПС, които бяха регистрирани в районните избирателни комисии, бяха тези, оглавявани от Пеевски – в Пазарджик и Стара Загора.

В последните месеци на 42-то Народно събрание Чобанов и ДПС бяха с близки позиции около подкрепата за несъстоялата се актуализация на бюджета.

На изборите през 2013 г. Чобанов бе избран за депутат Пловдив-град като представител на гражданската квота в листата на БСП.

По-рано днес стана ясно, че едно от лицата на февруарските протести влиза в политиката. Флейтистът Кристиян Коев потвърди пред Нова ТВ, че е дал съгласие да поведе листата на ДПС в Перник.

Бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов, който напусна поста в края на април т.г., пък е дал съгласие да оглави листата на ДПС в 24-ти район в София.

#Петър Чобанов #ДПС #Лютви Местан #Алиосман Имамов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"