Ангел Найденов определи „визията“ на военното ведомство като „претенциозна“

Ангел Найденов определи „визията“ на военното ведомство като „претенциозна“
“Моята най-обща оценка за документа-визия на Министерство на отбраната /МО/ „България в НАТО и в европейската отбрана 2020” е, че това е една много претенциозна разработка. Снимка: delnik.net
A A+ A++ A

“Моята най-обща оценка за документа-визия на Министерство на отбраната /МО/ „България в НАТО и в европейската отбрана 2020” е, че това е една много претенциозна, скандална, ненужна в този вид и съответно компрометираща министерството и България като държава разработка”, заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

„Това е един документ с много смущаващи и абсолютно неприемливи оценки и формулировки и липса на връзка между оценката за средата за сигурност, която без съмнение трябва да присъства като раздел... За какво всъщност служи оценката, ако тя не може да бъде трансформирана в конкретни идеи, свързани с модернизация, превъоръжаване и повишаване на бойната готовност на въоръжените сили”, попита Найденов. Той посочи още, че в документа се създава впечатление, че всеки един раздел от него е написан без никаква логика.

„Ако човек се вгледа внимателно в тази разработка, ще намери много озадачаващи текстове, меко казано. Липсват обаче хората, липсват политиките, които са насочени към структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и армията”, отбеляза бившият военен министър.

#Ангел Найденов #НАТО #България #визия #модернизация #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"