Вигенин: Бойко Борисов по-добре да мълчи

Вигенин: Бойко Борисов по-добре да мълчи
A A+ A++ A

Смятам, че Бойко Борисов, специално по темата за еврокандидатури, би трябвало да мълчи, защото споменът за Румяна Желева все още е достатъчно ярък, каза пред БНР бившият министър на външните министри Кристиан Вигенин по повод на обвиненията на лидера на ГЕРБ, че социалистите носят вина за неуспеха на Кристалина Георгиева да заеме втория най-важен пост н Европейската комисия.

"Когато една държава не е консолидирана, не може да очаква да успее сред 28" - така коментира Бойко Борисов ситуацията с кандидатурата на Кристалина Георгиева. По думите му е тя е била фаворит в Европа заради опита и добрата си работа. "Но иначе в България не беше фаворит. Знаете опитите на г-н Станишев, на Вигенин да се наместят на места, които изобщо не са за тях. Това бяха разнопосочни сигнали", смята Борисов.

Той от самото начало знаел, че Кристалина Георгиева няма да стане върховен представител на Евросъюза за външната политика заради липсата на обща българска позиция по кандидатурата й.

Вигенин от своя страна коментира: "Аз не съм чул или видял в медийни публикации някой европейски лидер да изразява подкрепа за нея. През цялото време обаче се учудвах на ентусиазма на президента Плевнелиев по отношение на кандидатурата й, защото случилото се е негов личен провал и опит да си направи ПР кампания на гърба на Георгиева. Учудих се и на изявлението на Борисов, който се опита да обвини лидера на европейските социалисти Сергей Станишев за провала на нейната кандидатура".

Според Вигенин не БСП се е отказала от опита за достигане до единна българска еврокандидатура: "Целенасочено не бе направен опит за издигане на такава кандидатура, както и не бе направена дискусия за това. Близнашки направи един лицемерен опит да търси подкрепа, след като постави всички пред свършен факт с кандидатурата на Георгиева".


#Бойко Борисов #Румяна Желева #Кристалина Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници