До Гърция по магистрала „Струма“ най-рано през 2020 г.

До Гърция по магистрала „Струма“ най-рано през 2020 г.
Магистрала „Струма“ трябва да е завършена до 2020 – 2022 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Магистрала „Струма“ е основен приоритет. През следващия програмен период 2014 – 2020 приоритет ще бъде довършването на Лот 3 – от Благоевград до Сандански. Магистралата трябва да е завършена до 2020 – 2022 г., заяви министър Николина Ангелкова.

Лот 4 на АМ „Струма“ е квалифициран като високорисков и Агенция „Пътна инфраструктура“, която е бенефициент по проекта, прави редовни проверки по искане на транспортното министерство.

„Поставено е условие за пълна мобилизация и промяна на строително-технологичната програма. Проектът до момента е изпълнен на 55%“, каза пред Нова телевизия служебният министър на транспорта.

Особено трудно за изпълнение се оказва 15,5-километровият тунел, който трябва да бъде изграден. Разгледани са 8 варианта.

И АМ „Хемус“ е основен приоритет, стана ясно от думите на Ангелкова. Нейното завършване и въвеждане в експлоатация трябва да стане също най-късно до 2022 г., което се отнася за всички проекти, включени в оперативната програма.
Освен че тунел под Шипка ще има, както увери министър Ангелкова, ще стане и трасето Видин – София, което в последните дни се превърна в обект на политически спорове, след като служебният кабинет извади пътя от приоритетите.

 

#Струма #проверки #Ангелкова #Видин #София #пътна инфраструктура #Благоевград #Сандански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"