Борисов ще подкрепи спечелилите изборите, дори и да не е ГЕРБ

Борисов ще подкрепи спечелилите изборите, дори и да не е ГЕРБ
„Ако народът ни постави на второ място или на трето, аз обещавам да се държим като конструктивна опозиция“, обеща Бойко Борисов. Снимка: www.segabg.com
A A+ A++ A

„Ако народът ни постави на второ място или на трето, аз обещавам да се държим като конструктивна опозиция и да подпомагаме тези, които народът е избрал. Това е демокрацията, това е логиката на едно коалиционно управление. Ако всички го спазват, то тогава няма изобщо да имаме притеснение за след 5 октомври“, каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ще попитаме народа: какво искате да подкрепяме, което ви е необходимо, и след като сте първа сила, ще ви подкрепяме. Това е коалиционна култура. Това гарантира стабилност“, допълни Борисов. Той посочи, че така е било направено в Германия.

„По-малката партия, спечелила второто място – социалдемократите, – отидоха при първата – ХДС на Меркел, и ги подкрепиха в една коалиция, с едно споразумение от близо 200 страници - основните политики. Направиха се компромиси – за повишаване на средната или минималната работна заплата, което е политика на социалдемократите, но се обединиха около канцлера и партията е постигнала много по-добър резултат на изборите“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

#Бойко Борисов #култура #стабилност #ХДС #изборите #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници