Фидел Кастро видя есесовско мислене в НАТО

Фидел Кастро видя есесовско мислене в НАТО
„Представителите на НАТО изразяват мислите си досущ като есесовците в нацистка Германия“, пише Фидел Кастро. Снимка: www.svoboda.org
A A+ A++ A

„Представителите на НАТО изразяват мислите си досущ като есесовците в нацистка Германия“, пише Фидел Кастро в своя статия.

Команданте апелира за мир, като поставя под съмнение ролята на ООН в тази насока. „Когато след Втората световна война бе създадена ООН, всички бяха въодушевени, подвластни на една голяма илюзия. Но днес вече се вижда, че ООН е една колосална измама“, пише още Кастро.

„Много хора се удивляват, докато слушат изявленията на някои хора от НАТО. Агресивните буржоазни правителства на страните от НАТО станаха посмешище за Европа и целия свят. САЩ пък, с тяхната абсурдна политика, скоро ще се окажат на бунището на историята“, смята Кастро.

Еврото и доларът също щели да отидат на бунището, според кубинския лидер. „Политиката на европейските страни ще доведе до това, че еврото и доларът скоро ще се превърнат в безполезни хартийки и ще се окажат зависими от рублата и юана.“ В статията си Команданте нарича ръководството на САЩ „безотговорно“, като го съветва да чете Маркс.

#Кастро #САЩ #Команданте #Втората световна война #правителства #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници