Протестъри не са били водени на отчет в МВР

Протестъри не са били водени на отчет в МВР
Обобщената информация показва, че не са провеждани оперативно-издирвателни мероприятия, не са водени дела на оперативен отчет и не са прилагани СРС-та срещу граждани, участници в протестите. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„Обобщената информация показва, че не са провеждани оперативно-издирвателни мероприятия, не са водени дела на оперативен отчет и не са прилагани СРС-та срещу граждани, участници в протестите“, заяви служебният вътрешен министър Йордан Бакалов.

Във връзка с протестите министърът каза, че на 13 ноември 2013 г. фирма „ВИП Секюрити“ ЕООД предоставя безвъзмездно 69 парапета, които са монтирани в района на Народното събрание. Металните ограждения са останали до 4 август, показва справка на СДВР. Фирма „Балкан стийл инженеринг“ е предоставила отново безвъзмездно 5 броя защитни пана на СДВР. „И двете дарения, според нас като ръководство, нарушават заповедта на министъра на вътрешните работи, която забранява на частни фирми да правят дарения на МВР“, каза министър Бакалов.

Той посочи резултатите от финансов одит, който показва, че към 25 август тази година има неразплатени финансови задължения в размер над 17,850 млн. лв. Към момента по бюджета на МВР не е осигурено финансиране в размер на 42 585 691 млн. лв.

#Йордан Бакалов #СРС #СДВР #МВР #ограждения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »