Малък шанс за Македония да влезе в НАТО

Малък шанс за Македония да влезе в НАТО
Макар и още да не е в НАТО, Македония участва в мисията ИСАФ в Афганистан.
A A+ A++ A

Малки са шансовете Македония да получи покана за членство в НАТО на предстоящата среща на върха на Алианса в Уелс, констатират македонски медии и хвърлят вината за пропадналите надежди на кризата в Украйна.

Уви, по въпроса за присъединяване към НАТО резултатът от срещата в Уелс ще бъде повторение на Букурещ и Чикаго. Знак за това е дал германският външен министър Франк-Валтер Щаймайер, предаде Радио Свободна Европа. На въпрос възможно ли е Македония да получи покана за пълноправно членство в НАТО той е дал уклончив отговор, че не може да прогнозира какво ще бъде прието на заседанието.

„Бих могъл да кажа, че тази среща беше организирана, доколкото беше възможно“, заявил Щаймайер.

В четвъртък в Уелс ще се състои среща на лидерите на страните – членки на НАТО, и в дневния ред разширяването няма да бъде отделна точка, но ще бъде потвърдена политиката на отвореност към нови страни членки.

За Македония няма никакви промени – ще стане член на НАТО, като реши спора за името с Гърция, коментира електронното издание МКД, като посочва, че надеждите кризата в Украйна да промени политиката на разширяване не са се осъществили. Израз на разочарованието е изпращането на министри на лидерското заседание.

Македония е поканена да присъства на срещата на върха на НАТО в Уелс на лидерско ниво, но във Великобритания страната ще бъде представена от министрите на отбраната и външните работи – Зоран Йолевски и Никола Попоски, пише „Утрински весник“.

#Македония #НАТО #Уелс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"