Прокуратурата разследва смъртта на удавените в потопа

Прокуратурата разследва смъртта на удавените в потопа
Бедственото положение в Приморско е отменено. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата започна разследване за смъртта на тримата удавени в потопа в Бургаско. В понеделник трябва да станат ясни и повече подробности дали незаконни постройки са сред причините, довели до трагедията.

В деня на траур флаговете на площада пред общината и на входовете на Бургас са спуснати наполовина. В понеделник сутрин и в Приморско също беше обявен ден на траур.

За възстановяване на инфраструктура след пороя само в община Приморско ще са нужни няколко милиона лева. Бедственото положение в Приморско е отменено.

Припомняме, че жертвите на водния ад в двата морски града са три. 69-годишната Недялка Танева и 21-годишната Красимира Желязкова се удавиха в придошлата вода, заляла пътя Созопол-Бургас. Двете бургазлийки бързали да се приберат. 27-годишният Исуф Исуфов, родом от град Връбница, беше открит удавен от придошлата река Ропотамо в района на Ясна поляна.

Междувременно за по-малко от денонощие река Мартинка отнесе път и спря автобусите между четири села в Димитровградско. Река Меричлерска също излезе от коритото си и заля пътя. Допълнително притеснение са скъсаните диги на реките.

Кметовете на селата, които разрушеният път свързва с Димитровград, в понеделник поискаха спешна помощ от държавата. Четири села остават изолирани, а над 50 деца, които пътуват ежедневно, трябва да ползват обходен маршрут, който е с 30 км по-дълъг от този в момента.

#Приморско #Димитровград #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »