Кубрат Пулев: Правилата не важат за Кличко, боксът стана политика

Кубрат Пулев: Правилата не важат за Кличко, боксът стана политика
Кубрат Пулев Снимка: informiran365.net
A A+ A++ A

Претендентът за световната титла по бокс Кубрат Пулев заяви, че контузията на Владимир Кличко не е реална. В момента боксьорът се е концентрирал изяло върху подготовката на двобоя с украинския шампион през ноември.

„За мен е важно по време на подготовката Кличко да даде допинг проба и да бъде контролиран, защото е и лице на антидопингова кампания. Мен за 10 дни ме провериха 3 пъти. Продължавам да настоявам правилата да бъдат еднакви за всички и Кличко да даде допинг проба. Ако Кличко не позволи да бъде контролиран по време на подготовката си за мача за мен това означава, че със сигурност взима забранени стимуланти. Ако той е чист защо да не даде допинг проба? Защо се опитва да прави хората на глупаци и че не разбират игрите му?“, заяви Кобрата в интервю за сайта World Boxing News.

Според Кубрат Пулев, повечето контузии на големите боксьори не са реални. Това го правят, като повод да не се проведе даден мач, за който не са подготвени както трябва и не се чувстват сигурни.

„Мнението ми е, че ако боксовата федерация се има за сериозна федерация, каквато е,  трябва да му постави ултиматум или да играе или да оваканти световната титла на IBF. Чакам вече две години за този мач. Аз съм официален претендент и съм в правото си да играя за тази титла. Не мога да разбера имали правила изобщо в световния бокс и те важат ли за Владимир Кличко? Кличко ли е шеф на IBF? Кличко ли е шеф на световната антидопингова агенция? Защо той не дава допинг преди мач? И докога ще чакам аз мач за тази титла? Подготвям се много сериозно, а на края се гаврят с труда ми. Превърнаха спорта бокс в политика, сфера на долни игри и манипулации. Те диктуват правилата и всички се съобразяват с тях. До кога Кличко ще се подиграва с боксьорите, с феновете на бокса и със самия спорт бокс?“, пита Пулев.

#Кубрат Пулев #Пулев #Владимир Кличко #Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"