Плевнелиев поздрави Кристалина: Огромен успех!

Плевнелиев поздрави Кристалина: Огромен успех!
Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изборът на Кристалина Георгиева за заместник-председател на ЕК и фактът, че в ръцете й е поверен един от най-важните и влиятелни ресори в комисията - а именно бюджетът на ЕС и човешките ресурси, представлява изключително висока оценка преди всичко за нея като професионалист и убеден европеец.

Това посочи президентът Росен Плевнелиев по повод избора на Кристалина Георгиева за заместник-председател на Европейската комисия и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси.

Безспорни са репутацията и признанието за работата на Кристалина Георгиева по света, пише в съобщение, разпространено от  прессекретариата на държавния глава.

Убедени сме, че от новата много по-висока и отговорна позиция комисар Георгиева ще бъде изключително полезна на обединена Европа в този труден момент, като резултатите, които ще постигне, и работата, която ще свърши, ще получат своята висока оценка в Европа и по света, заявява президентът.

За първи път България получава толкова висока позиция в ЕК. Това представлява огромен успех за държавата и ще допринесе за подобряване на позициите на страната на европейската сцена, както и за задълбочаване на процесите на европейската интеграция. Това, че България ще получи за първи път позицията вицепрезидент на ЕК, доказва, че Европа не се дели на силни и слаби, на малки и големи, на стари и на нови държави членки, посочва Плевнелиев.

#президент #Росен Плевнелиев #комисар #Кристалина Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"