62% от французите искат оставка на президента Оланд

62% от французите искат оставка на президента Оланд
Миналата седмица Франсоа Оланд заяви, че ще остане на поста до края на мандата си през 2017 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Социологическо проучване показва, че 62% от французите искат президента им Франсоа Оланд да подаде оставка до 2017 г. За сметка на това 61% от французите смятат, че той ще изпълни планирания си мандат до същата година, съобщава „Фигаро магазин“.

На анкетираните били предложени още две възможности – разпускане на Националното събрание и смяна на премиера. Но те нямали възможност да отговорят „нито едно от трите“. 54 на сто искат Франсоа Оланд „да пристъпи към разпускане на Националното събрание“, 41% - „да смени премиера“, функция, която от пет месеца изпълнява Манюел Валс. Само 22-23% от привържениците на социалистите искат осъществяване на някой от тези сценарии.

Рейтингът на френския президент върви надолу. Въпреки смяната на правителството преди две седмици Оланд не успява да спечели симпатиите на французите. Одобрението за френския държавен глава е паднало до рекордно ниските 13 процента през август.

Миналата седмица Франсоа Оланд заяви, че ще остане на поста до края на мандата си през 2017 г. въпреки рекордно ниския си рейтинг, и отхвърли намеците, че не харесвал бедните. Повод за коментарите е книгата на бившата му приятелка, където го обвинява, че се подиграва с бедните.

В книгата си Валери Трирвильор разказва, че Оланд се преструва, че изпитва неприязън към богатите, но всъщност не харесвал бедните и в личен разговор ги наричал „онези без зъби“ - намек, че не могат да си позволят зъболекарски грижи.

#Франсоа Оланд #Оланд #Франция #оставка #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »