Лютви Местан: Нека спрем заклинанията, че коалиция няма да има

Лютви Местан: Нека спрем заклинанията, че коалиция няма да има
A A+ A++ A

"Нека спрем със заклинанията, че коалиция няма да има, защото само вотът ще определи партньорите във властта, не емоциите и не партийните щения", призова лидерът на ДПС Лютви Местан.

Бойко Борисов напоследък все по-често проявява признаци на рационалност, отбеляза той в интервю за в. "Стандарт", коментирайки прословутата им среща "на кафе" в Кърджали.

"Това кафе, което инак би следвало да е символ на необходимия диалог, се прие доста драматично, което още веднъж показва колко тежко е дефектирала политическата култура у нас", казва Местан.

Спореде него  Борисов е разкъсван между желанието си за втори път да бъде припознат за месия, и ясното съзнание, че месианството в българската политика е отминало.

За формата на бъдещото управление лидерът на ДПС смята така:

"Ние не крием предпочитанията си към коалиционния формат не защото той се явява единствено възможният, в който бихме били част от управлението, а защото, предвид на тежките предизвикателства пред страната, това е по-работещата формула на властта. Реформите не са по силите на една партия, колкото и голяма да е тя".

В България се греши, като се противопоставят еднопартийно и коалиционно управление в отношение добро към зло, сочи Местан:

"Истината е доста по-различна - Европа и светът познават както много успешни, така и неуспешни еднопартийни управления и обратното - има примери за успешни и за неуспешни коалиции. Въпрос на политическа компетентност, на управленска грамотност, на можене"

#Лютви Местан #Бойко Борисов #коалиция #кафе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"