Бойко Борисов: БНБ незабавно да се изкаже за КТБ

Бойко Борисов: БНБ незабавно да се изкаже за КТБ
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че квесторите, назначени от БНБ, трябва незабавно да излязат с доклад за състоянието на КТБ. На среща с президента на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев бе обсъдено финансовото състояние на държавата и предстоящите предсрочни избори.

Константин Тренчев сподели притесненията си относно разпада в енергетиката и тежкото състояние, в което е изпаднал секторът. Борисов обясни, че един от акцентите в управленската програма на партията е създаване на мащабна програма за енергийна ефективност на жилищните сгради, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„В нея ще бъдат финансирани за първите 2 години многофамилните жилищни сгради със 100% безвъзмездна помощ. Резултатите ще бъдат видими за хората – разходите за отопление ще намалеят с между 30 и 50% и ще бъдат разкрити десетки хиляди работни места“, посочи Борисов.

Борисов и Тренчев смятат, че трябва да бъдат предприети незабавни мерки за съживяване на икономиката и възстановяване на спрените еврофондове, защото финансовото състояние на държавата е тежко.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #Борисов #Константин Тренчев #Тренчев #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"