Съдът остави полицая, прегазил бебе, за постоянно в ареста

Съдът остави полицая, прегазил бебе, за постоянно в ареста
A A+ A++ A

Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста Костадин Стоянов, който помете с колата си бебешка количка и уби 11-месечната Красимира в с. Крушевец.

Стоянов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Магистратите прецениха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стоянов е извършил това, в което е обвинен. Освен това, въпреки че няма опасност да се укрие, съдът преценява, че има опасност той да извърши друго престъпление. Основанието за това заключение е, че на граничния полицай са били наложени в миналото административни наказания, едното от които е за шофиране след употреба на алкохол.

Прокуратурата изтъкна, че случаят е особено тежък, тъй като е причинена смърт на малолетно лице извън пътното платно. При това от служител на правоохранителните органи след употреба на алкохол.

Защитникът на граничния полицай поиска от съда  най-леката мярка за неотклонение "подписка" или някаква друга различна от най-тежката. Самият Стоянов заяви, че съжалява за случилото се и помоли съда да не му налага най-тежката мярка за неотклонение.

Мярката му все още не е окончателна и може да се обжалва пред Бургаския апелативен съд. Ако това се случи, заседанието е насрочено за 19 септември от 11 часа.

На 11 септември около 9.10 часа сутринта 36–годишния служител на Гранична полиция Красимир Стоянов блъсна количка с дете на улица в село Крушевец, Бургаска област. Според очевидци шофирайки "Рено Канго" в близост до магазин за хранителни стоки той навлязъл в лентата за насрещно движение, след което се качил на тротоара. От удара 11-месечната Красимира почина на място. Проба с дрегер отчете 0.63 промила алкохол в кръвта на полицая.

Днес беше погребението на момиченцето в с. Крушевец.

На 17 септември представители на ОПУ-Бургас, пътна полиция и община Созопол ще направят оглед на участъка от път I-9 Бургас – Малко Търново, преминаващ през село Крушевец. Целта е да се предложат мерки за ограничаване на скоростта на движение на преминаващите превозни средства през населеното място.

#Крушовец #полицай #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"