Две жертви при наводненията в Словения

Две жертви при наводненията в Словения
A A+ A++ A

Две жертви и стотици евакуирани причиниха в Словения придошлите води след обилни валежи през почивните дни. Критично е положението и в Хърватия.

17-годишно момиче е загинало, а един човек е в неизвестност, след като колата им е била отнесена при наводненията в североизточната част на Словения. Инцидентът се е случил във Вранско, на около 50 километра северно от столицата Любляна.

Дъждовете увеличиха нивото на реките Сава, Крка и още на множество малки реки по границата на страната с Хърватия.

В неделя е намерено тялото и на 26-годишен мъж, който е загинал при срутване на мост на около 50 километра от столицата Любляна.

Около 10 национални пътища са били затворени, а стотици къщи са наводнени. Наводненията са предизвикали около 240 свлачища в страната.

Местните медии съобщават за стотици наводнени сгради и къщи, както и за залети и затворени пътища. От водите са пострадали около 1000 жилищни и обществени обекта в централните и източните части на Словения.

В Хърватия най-малко 2000 души са евакуирани заради наводненията. Натрупани са чували с пясък, които трябва да възпрепятстват напиращите към Сисак и Загреб води. Град Карловац, който вече е засегнат от наводненията, бе посетен от премиера и президента на Хърватия.

#наводнения #Словения #Любляна #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници