Еврокомисията почете паметта на Дейвид Хейнс

Еврокомисията почете паметта на Дейвид Хейнс
Кирсталина Георгиева и други еврокомисари почетоха паметта на Хейнс с едноминутно мълчание. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Заседанието на Еврокомисията в Брюксел, посветено на епидемията от ебола, започна с минута мълчание в памет на убития от „Ислямска държава“ британец Дейвид Хейнс. Послание за трудностите пред хуманитарните служители отправи еврокомисарят Кристалина Георгиева.

„Хуманитарната общност загуби един отдаден, прекрасен и топъл човек, баща на две деца - Дейвид Хейнс. Това е варварски акт, който само ни припомня, че съществува огромна опасност за хората, които рискуват живота си, за да спасят живота на другите. Миналата година хуманитарната общност беше изправена пред убийства, отвличания, нападения срещу хуманитарни конвои и това 450 пъти само за една година. Преди да започнем да говорим за една друга хуманитарна катастрофа, предлагам да отдадем почит на Дейвид Хейнс и да уважим семейството му с минута мълчание“, заяви българският еврокомисар.

Припомняме, че 44-годишният Хейнс е заловен в Сирия през 2013 г. Той е бил държан в плен от бунтовниците на „Ислямска държава“, които вече убиха двама пленници от САЩ. Видеото с неговото обезглавяване бе излъчено в събота вечер.

Дейвид Хейнс е служил 12 години в Кралските военновъздушни сили, работил е за различни хуманитарни организации в някои от най-опасните места по света, започвайки от 1999 г., когато е помагал на бежанци в бивша Югославия.

#Кристалина Георгиева #Европейска комисия #Брюксел #ебола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"