Ебола взе 2500 жертви, двойно повече са заразени

Ебола взе 2500 жертви, двойно повече са заразени
Хиляди са жертвите на ебола според СЗО. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Световната здравна организация шокира с нови данни за смъртоносния вирус ебола. По последна информация в западноафриканските държави жертвите на епидемията са почти 2500 души, а заразените са близо 5000 души.

„Считано до днес, регистрираните случаи на инфекцията са 4985, а 2461 души са починали“, съобщи помощник генералният директор на СЗО Брус Ейлуорд, като добави, че резултатите са несравними в съвременната история.

Най-засегнати от вируса са Либерия, Гвинея и Сиера Леоне. За справяне с епидемията на вируса в Западна Африка са необходими 1 милиард долара, обявиха от ООН. Цифрата е повече от двойна спрямо средствата, които агенция обяви за нужни през миналия месец.

„Разпространението на вируса в Западна Африка продължава да се ускорява, като повече от 40% от случаите са регистрирани в последните 21 дни“, предупредиха от ООН.

По данни на СЗО повече от 22,4 милиона души живеят в райони, където заболяването, причинено от вируса, се предава активно. Процентът на смъртност в страните, засегнати от този проблем, е между 60 и 70%.

Все още се правят опити за откриване на ефикасна ваксина срещу ебола.

#СЗО #ебола #Африка #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"