Безплатни музеи утре в Деня на София

Безплатни музеи утре в Деня на София
Врана, снимка: Даниел Димитров
A A+ A++ A

Общинските културни институти и музеи отварят врати безплатно по случай празника на София – 17 септември.

Гражданите ще имат възможност да посетят парк-музея "Врана", музея при базиликата "Света София", Софийската градска художествена галерия, галерия "Дечко Узунов", както и Столичния зоопарк.

Празненствата по повод Деня на София ще започнат в 10:00 ч., когато ще се състои тържествено заседание на Столичния общински съвет в зала 5, в сградата на ул."Московска" 33. На тържествената сесия ще бъдат връчени званията "Почетен гражданин на София", "Почетен знак на Столична община" и "Значка на София".

В Столичната библиотека на пл. "Славейков" 4 също ще има празнична програма, а от 11 ч. на открита сцена пред нея ще има изпълнения на деца от школи за модерни танци.

В 11:30 ч. пред храм "Света София" ще се състои тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на София, като на събитието ще присъстват премиерът Георги Близнашки и президентът Росен Плевнелиев.

Вечерта, в 18:30 ч. в Народния театър "Иван Вазов" е връчването на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

#София #музеи #безплатно #зоопарк #галерия #Ден на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"