Близнашки даде официално 1 млн. лв. на Плевнелиев

Близнашки даде официално 1 млн. лв. на Плевнелиев
A A+ A++ A

Министерският съвет одобри 980 000 лв. за разходи за персонал и за финансиране на международната програма на президента и вицепрезидента. Средствата са за международна дейност и пътувания на Росен Плевнелиев и за заплати на администрацията.

За Българската национална телевизия са предназначени 5 млн. лв.

Със средствата ще бъдат заплатени електронни съобщителни услуги за разпространение на телевизионни програми чрез наземно цифрово радиоразпръскване.

Допълнителни разходи в размер на 105 000 лв. ще може да направи Съветът за електронни медии. Чрез тях ще се финансира издръжката на Съвета и дейността му по осъществяване на мониторинг на доставчиците на медийни услуги, като така се създават условия за изпълнение на определените със Закона за радиото и телевизията правомощия на СЕМ.

Служебните министри решиха да отпуснат допълнителни средства и за два проекта, които определиха, че имат висока обществена и социална значимост.

Това са

строителството на софийското метро от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“

и изграждането на спортен комплекс в Пловдив. За целта бяха одобрени трансфери по бюджетите на двете общини в размер, съответно на 8 млн. лв. и 5,6 млн. лв.

„Метролинията е сериозен фактор за намаляване трафика в кварталите, разположени около нея, както и по отношение на всички южни квартали на столицата. Новият участък е удобно транспортно решение и ще се ползва от голям брой хора, тъй като в този район към настоящия момент има изградени около 90 жилищни кооперации, а се очаква и разширение на жилищното строителство в южна посока. При завършване и въвеждането й в експлоатация се очаква пътуващите с метрото да се увеличат с 30 000, аргументират се служебните министри.

Спортният комплекс е един от основните приоритети за развитие на спорта

в Пловдив и изграждането и функционирането му ще допринесе за организиране и провеждане на редица международни спортни и културни събития. Завършването на обекта до края на 2014 г. дава шанс на Пловдив при кандидатстването му за домакинство на европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г.

#служебен кабинет #Близнашки #Плевнелиев #президент #разходи #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници