Мерджанов: Вложителите в КТБ заслужават сериозно отношение, а не бабаитлъка на Борисов

Мерджанов: Вложителите в КТБ заслужават сериозно отношение, а не бабаитлъка на Борисов
A A+ A++ A

Интересите на тези вложители в КТБ трябва да бъдат защитени и заслужават по-сериозно и уважително отношение от бабаитлъка на Бойко Борисов. Този коментар направи говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов, цитиран от пресцентъра на партията.

Мерджанов цитира коментар на Борисов на предизборна проява в Пазарджик, в който се говори за "плюене", "лизане" и се използва непознатата в книжовния български език дума "вгламиха".

В БСП критикуват Борисов, че "в типичния си стил" първо е с две ръце "за" предложението на Михаил Миков стенограмата от разговорите при президента за КТБ да се разсекрети, а после се опасява да не би това да превърне държавата в "Плод и зеленчук".

Защо тези разговори трябва да останат тайни, след като ангажиментът за прозрачност е постоянно повтарящ се рефрен в думите на държавния глава, пита Мерджанов. По думите му, обещанието за прозрачност е било "залепено и на казуса с Корпоративна търговска банка, но засега е само празен етикет".

С невиждан патос от трибуната на Народното събрание президентът призова да се отворят "досиетата КТБ", защото иначе "децата ни няма да ни простят", припомнят от БСП. Близо два месеца по-късно, казусът се заплита все повече, а казаното при президента продължава да е тайна, посочва той.

"Има ли партии, които се срамуват от заявените там позиции или се срамува самият президент? Явно, когато Плевнелиев призовава за прозрачност, всички институции в държавата, няма предвид президентството. Явно държавният глава не вижда "умни и красиви" сред протестиращите вложители на КТБ, които не крещят "Оставка", а просто искат достъп до спестяванията си", се казва още в позицията на Атанас Мерджанов.

За БСП са важни интересите на обикновените вложители, на общините, които не могат да обслужват плащанията си, на работниците, които не получават изработените възнаграждения, защото парите на предприятията им остават блокирани. Интересите на тези вложители в КТБ трябва да бъдат защитени и заслужават по-сериозно и уважително отношение от бабаитлъка на Борисов, завършва Атанас Мерджанов.

#КТБ #вложители #Бойко Борисов #Атанас Мерджанов #БСП #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »