Заразени с ебола купуват кръв от черния пазар

Заразени с ебола купуват кръв от черния пазар
Снимка: www.nbcnews.com
A A+ A++ A

Световната здравна организация алармира, че някои от заразените със смъртоносния вирус ебола купуват кръв на черния пазар, вярвайки, че тя съдържа антитела, които могат да преодолеят болестта, предаде Си Ен Ен.

Междувременно бе установено, че има пациенти, които са се възстановили, след като са получили експериментална ваксина, която все още не е преминала всички тестове. Въпреки това СЗО предупреждава, че това предположение не е доказано.

Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline започна да тества ваксината срещу ебола на 2 септември. Препаратът е бил приложен върху 10 здрави доброволци. Очаква се окончателните резултати да бъдат готови до края на годината.

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че епидемията от ебола в Западна Африка излиза от контрол. Сега има безпрецедентна епидемия, която застрашава глобалната сигурност и излиза от контрол, каза президентът. Обама оцени като „крайно ниска“ вероятността болестта да достигне САЩ.

В същото време Австралия обяви, че незабавно ще предостави допълнителни 7 млн. австралийски долара (6.4 млн. долара) за подпомагане на международните усилия за борба с епидемията от ебола в Западна Африка, предаде АП. Страната вече се ангажира да предостави 1 млн. австралийски долара.

Разпространяването на вируса ебола в страните от Западна Африка продължава да се ускорява и почти 40 на сто от всички регистрирани досега случаи на заразени са от последните три седмици. Това се казва в разпространен доклад на здравната агенция на ООН.
Според доклада на Световната здравна организация смъртността сред заболелите в засегнатите страни - Гвинея, Либерия и Сиера Леонe и други, е между 60 и 70 на сто.

#ебола #Световната здравна организация #ООН #ваксина #Африка #Барак Обама #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »