Пуснаха в движение в София 50 модерни тролеи

Пуснаха в движение в София 50 модерни тролеи
Снимка: econ.bg
A A+ A++ A

50 нови тролеи са въведени в движение в София. Пуснати са в експлоатация и последните четири нови нископодови тролейбуси по проекта „Проект за интегриран столичен градски транспорт“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“, съобщиха от Столична община.

Новите тролейбуси обслужват линии 1, 2, 5, като се предвижда да бъдат пуснати и частично по тролейбусна линия 9. Доставката на превозните средства в София започна в началото на тази година и приключи в срок.

Новите тролейбуси са оборудвани с климатик в салона за пътници и в кабината на шофьора, което е основно предимство за комфорта на пътуване. Осигурен е достъп на хора с увреждания – нисък под, възможност за накланяне, когато тролейбусът е спрял на спирка, рампа. Светлинна и звукова сигнализация на първата врата улеснява хората с намалено зрение.

Тролейбусите са с асинхронни двигатели, с рекуперация на ел.енергия и имат модерни системи за управление, което води до икономия на ел.енергия с около 15%. Освен това разполага и с резервен дизел генератор за автономно придвижване в случай на прекъсване на електрозахранването. Всеки тролейбус е с дължина 18 метра и има капацитет 160 пътници.

#София #тролеи #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници