Партията на Бареков плаши, че ще затвори границата с Турция

Партията на Бареков плаши, че ще затвори границата с Турция
Снимка: chronicle.bg
A A+ A++ A

„България без цензура“ се закани да затвори границата с Турция на 1 октомври.

„Нека всеки, който не е доволен от това резултатът от изборите да се решава с гласове от Босфора, да се включи в блокадата“, заяви кандидатът за депутат от ББЦ Мария Календерска в студиото на Би Ти Ви.

Според нея изборният процес в южната ни съседка не може да бъде наблюдаван от неправителствени организации доколко би бил честен. Тя даде пример с Икмал Джомова, която е кандидат за депутат от ДПС и в същото време е председател на движение „Младежка толерантност“, което получи от ЦИК регистрация за наблюдател на вота, а в същото време беше отказано на ББЦ да има свои представители.

„Какви са нейните права – очевидно са повече от моите, защото тя е председател на движението „Младежка толерантност“ и ЦИК е разрешила да имат наблюдатели. Но на Гражданското сдружение „България без цензура“ беше отказано от Централната избирателна комисия да има свои наблюдатели. Това не е ли двоен стандарт?“, попита Календерска.

Според нея честността на изборите трудно може да бъде гарантирана у нас, а какво остава в южната ни съседка, където изборите се правят от турската държава. По разчети на ББЦ от Турция ще дойдат поне 100 хил. гласа.

#ББЦ #избори #Мария Календерска #Турция #Календерска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »