САЩ към Европа: Трябва да положите повече усилия в икономиката

САЩ към Европа: Трябва да положите повече усилия в икономиката
Джак Лю на форума в Австралия
A A+ A++ A

Американският министър на финансите Джак Лю призова днес страните от зоната на еврото да положат повече усилия за повишаване на задъхващия се икономическия растеж. 

Според Лю Европа трябвало да направи повече, за да изведе своята икономика там, където тя би трябвало да бъде.

На срещата в Австралия на финансовите министри на 20-те най-развити икономики (Г20) той обясни също, че опитът на САЩ показва, че инициативите за увеличаване и на търсенето в краткосрочен план и дългосрочните структурни реформи са важна комбинация и между тях не трябва да се прави избор. Наистина, двете неща трябва да се правят едновременно, подчерта Лю.

Преди дни ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) посочи, че растежът в големите икономики се забавя, особено в зоната на еврото, и че трябва на всяка цена той да се ускори. В противен случай, зоната ще изостане в сравнение с конкурентите й.

В публикуваното комюнике за срещата на Г20 се изтъква, че следващите пет години, до 2018, най-развитите икономики трябва да постигнат допълнителен икономически ръст от 1,8 процента благодарение на договорените реформи.

#Г20 #икономика #САЩ #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"