Нужни са 3.24 млн. лв. за увеличение на енергийните помощи

Нужни са  3.24 млн. лв. за увеличение на енергийните помощи
„Необходими са допълнителни 3.24 млн. лв. за увеличение на енергийните помощи за ноември", обяви социалният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Необходими са допълнителни 3.24 млн. лв. за увеличение на енергийните помощи за ноември и декември тази година заради предстоящото повишение на цената на тока“, обяви пред БНТ служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той посочи, че този вид помощ, която в момента е 65.72 лв. месечно за пет месеца, по всяка вероятност ще се увеличи средно с 8.84%.

Министърът съобщи, че допълнителните средства за помощите за отопление са включени в предложението на служебното правителство за актуализация на бюджета. "Тази стъпка е наложителна, защото предишното правителство е поело ангажименти, без да е планирало за тях разходи в бюджета", подчерта вицепремиерът. Той припомни, че по програма "Сигурност" заплатите на заетите са осигурени до средата на октомври.

Необходими са допълнителни средства от бюджета и за старта на европейската инициатива за младежка заетост. По нея се очаква 8000 младежи да бъдат включени в стажуване и чиракуване.

Христосков подчерта, че въвеждането на изискуеми години за пенсиониране на полицаите е един от многото варианти, които са обсъждани в Консултативния съвет за оптимизиране на осигурителната система в МТСП.

#Йордан Христосков #министърът #младежи #осигурителната система #сигурност #правителство #вицепремиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"