ББЦ блокира границата с Турция

ББЦ блокира границата с Турция
Снимка: ББЦ
A A+ A++ A

"България без цензура" блокира границата с Турция в знак на протест срещу изборния туризъм. Лидерът Николай Бареков, облечен с тениска с лика на Васил Левски, застана начело на барикадата, повеждайки членове и водачи на листи на партията.

Стотиците протестиращи спряха движението на ГКПП "Капитан Андреево", носейки на ръце огромен български трибагреник. Сред тях бяха зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, водачът на листата за Пловдив област Мартин Иванов, Тезджан Наимова, Дяко Дяков, Мария Календерска, водачът на листата за Хасково Борислав Иглев и други.

Имаше десетки лозунги, сред които "Не искам Ердоган-Местан да е български султан", "Не искам Турция да решава вместо мен", "България на българите", "Не на турското робство 2014", "Не искам гости да определят съдбата ни", "Нека да спрем изборния туризъм".

Симпатизантите на партията носят тениски с надписи "Не искам турско робство" и "Блокада и борба". ББЦ опъна и две шатри на границата, където ще лагеруват протестиращите.

Блокадата е протест срещу вноса на гласоподаватели от Турция, които се очакват да влеят над 150 000 гласа за ДПС и партията на Касим Дал, която е част от Реформаторския блок, обясниха от прес центъра н ББЦ.

Граждански патрули на ББЦ ще броят в дните до парламентарния вот у нас влизащите в страната автобуси с " туристи", за да се провери дали ще има злоупотреби с надписване на гласове на наши изселници.

#ББЦ #България без цензура #протест #Турция #граница #ГКПП "Капитан Андреево"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »