20 000 души от МВР ангажирани в изборния ден

20 000 души от МВР ангажирани в изборния ден
Бакалов посочи, че има информация за политици, които са замесени в купуването на гласове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 20 хиляди души от МВР ще бъдат ангажирани в изборния ден на 5 октомври, съобщи служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов по БНР.

Той обяви, че на този етап няма притеснения по отношение на охраната в изборния ден, но по отношение на оперативната работа и противодействието на купуване на гласове действително нещата са малко по-сложни, тъй като трябва да има и доказателства, които да са годни за съд, или да има превенция, за да няма възможност за купуване и продаване.

"За голямо съжаление, се организират групи, които купуват и продават гласове, но мога да кажа, че МВР ще продължи да следи тези процеси, включително и след изборите, т.е. до обявяване на изборните резултати от ЦИК, защото имаме информация, че ако сега си дал определена сума, след изборите може би ще се даде и останалата част", обясни министърът.

Бакалов посочи, че има информация за политици, които са замесени в купуването на гласове.

"Имаме определена информация в определени посоки, за определени лица, но така или иначе всичко това, след като не е облечено с доказателства, няма как да го твърдиш", посочи той.

#Йордан Бакалов #охрана #МВР #ЦИК #купуване #гласове #политици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »