Путин и Меркел дискутираха кризата в Украйна

Путин и Меркел дискутираха кризата в Украйна
Меркел и Путин се надяват да се спазват мирните споразумения. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха в телефонен разговор ситуацията в Украйна и газовите доставки за Европа. И двамата са на мнение, че най-важното в момента е да се спазват всички сключени мирни споразумения.

Путин е категоричен, че не трябва да се допуска цивилни обекти да бъдат обстрелвани от украинската армия. В сряда беше обстрелвано училище в Донецк, жертвите са най-малко 10.

От своя страна, канцлерът Меркел настоява Москва да не подклажда конфликта между сепаратистите и властите в Киев.

Двамата изразиха надежда, че в най-скоро време ще бъде постигнато споразумение за руските газови доставки.

В четвъртък стана ясно още, че следственият комитет на Руската федерация повдига наказателно дело за организиране на убийства, прилагане на забранени средства и методи за водене на война и геноцид срещу редица високопоставени длъжностни лица във въоръжените сили на Украйна.

Мярката засяга министъра на отбраната, началника на Генералния щаб, командира на 25-а бригада на украинската армия и други лица от военното ръководство на страната.

По данни на следствието в действията на тези лица има признаци на престъпления, залегнали в три параграфа на Наказателния кодекс на РФ, а именно организиране на убийства, прилагане на забранени средства и методи за водене на война, както и геноцид.

#Ангела Меркел #Владимир Путин #Москва #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"