Без пресечни точки между ГЕРБ и ББЦ

Без пресечни точки между ГЕРБ и ББЦ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Без пресечни точки приключиха консултациите между представители на ГЕРБ и България без цензура. "Не получихме уверение, че екипът на ББЦ има готовност за обща политическа позиция на своята партия", категорична е Румяна Бъчварова от ГЕРБ. 

Според Менда Стоянова от разговора се е разбрало, че двете сили са на диаметрално различни позиции и затова още на 4-та точка консултациите са били прекъснати. Оказва се безпредметно да продължим тези разговори, коментира Бъчварова.

"По преценка на преговорния екип разговорите не можеха да продължат по същество, отнасяме се сериозно към консултациите по съставяне на правителство и имаме изисквания към представителите на партиите", подчерта още Бъчварова.

След решението за прекратяване на преговорите, ГЕРБ са информирали ББЦ за политическата рамка на техните намерения за съставяне на следващото правителство. "Надявам се колегите да се запознаят с предложенията ни", каза Бъчварова.

Цецка Цачева пък отсече, че няма да има втора среща с представители на Барековата партия. 

„Ние считаме, че задължителна приемственост между посланията по време на предизбораната кампания следва да изпълнява по време на мандата на новото НС”, коментира Цачева. „За нас, изказването на позиции и мнение относно управлението на държавата, няма как да започне”, посочи Цачева.

#ГЕРБ #България без цензура #ББЦ #Цецка Цачева #Менда Стоянова #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"