Униформените - на протест

Униформените - на протест
A A+ A++ A

Почивният ден утре ще бъде използват от пожарникари, полицаи, военни, спасители  и служители в затворите за изразяване на несъгласие с проекта за промени в осигурителната система за заетите в сектор "Сигурност". Униформените ще поискат и оставка на служебния социален министър Йордан Христосков.

Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ и Национална асоциация "Сигурност" /НАС/ организират протест на 18 октомври от 14.00 ч. в градинката пред Централна баня в София с последващо шествие до Министерство на труда и социалната политика и президентството.

Повод за протестните действия е информацията за обсъждани и подготвяни от служебното правителство мерки за ограничаване на социални права на служители заети в Сектор "Сигурност".  Организаторите на протеста сочат сред причините и "демонстрираната в последствие арогантност пред хиляди български граждани, от министъра на труда и социалната политика в служебното правителство Йордан Христосков, който нарече исканията им за прозрачност комични и заяви, че те не са хората, които имат право да искат оставката му".

С този акт на назначения от президента служебен кабинет, по един безпардонен начин е нарушен основен принцип на Международната организация на труда, а именно: нарушени са социалният диалог и колективното договаряне, като не са консултирани важни предложения за ограничаване на социални права със социалните партньори, смятат протестиращите.


#полицаи #протест #осигурителната система #промени #Йордан Христосков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници