Ген. Атанасов уверен: България след 10 дни ще има дясно правителство

Ген. Атанасов уверен: България след 10 дни ще има дясно правителство
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Имаме притеснения за това докъде могат да стигнат ГЕРБ в битката за разграждане на корупционния модел. Имаме и подозрения за срастване на ГЕРБ и ДПС и затова влизаме в управлението, за да предотвратим този модел", категоричен бе ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок в събота сутрин в ефира на Нова телевизия.

Той добави, че истинският въпрос е дали ДПС ще допуснат да бъдат извадени от властта, защото според него са навсякъде, но отрече категорично да има етническо напрежение или риск от такова в страната. 

Ген. Атанасов поздрави ГЕРБ за вчерашното им поведение по отношение на "политическото ГМО - България без цензура", защото по неговите думи е "трябвало партията на Бареков да бъдат поставени на мястото им". 

Той отрече да има нова дата за преговори на Реформаторите с ГЕРБ, но бе уверен, че нова среща ще има.

"Това, че не успяхме да изберем председател на Блока преди тези избори бе грешка, но това не е фатален недостатък. Не е лесно да се прави коалиция и да се поправи счупеното, но приказките с опити да бъдем разцепени нямат шанс", уверен е още ген. Атанасов.

Той добави, че Реформаторите биха могли да отстъпят по отношение на условието за двугодишен мандат. В допълнение той увери българите, че след десетина дни ще имат дясноцентристко правителство. 

#Атанас Атанасов #реформаторски блок #ГЕРБ #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"