Вежди Рашидов видя черен сценарий за бъдеща България

Вежди Рашидов видя черен сценарий за бъдеща България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ и бивш културен министър Вежди Рашидов видя черен сценарий за бъдещето на България. В ефира на бТВ в събота сутрин той изрази мнение, че нови избори биха били смъртоносни. Рашидов е уверен, че с нови избори пенсиите няма да се вдигат, токът ще продължи да поскъпва, банките ще започнат да фалират, а икономиката няма да расте. Рашидов каза, че вижда лидера на ГЕРБ в коренно различна светлина, докато той по мъдър начин търси решение. Бившият министър на културата похвали и трите дами от преговорния екип на ГЕРБ.

Рашидов подчерта, че в Реформаторския блок има „читави лица, но и доста сбъркани хора”, като част от тях са работели и за кабинета „Орешарски”. „Това е един мишмаш”, каза той за партията, която ГЕРБ все още приема като най-сигурен коалиционен партньор. Според него въпреки това реформаторите трябва да се откажат от част от претенциите си в името на държавата.

„В името на българската държава водачите на партиите трябва да се съберат, да сведат глави и… да убият Октопода. В момента Бойко има една задача – да направи правителството. После ще убием Октопода. Това е битката, която трябва да се води, а не персонални такива“, допълни Рашидов.

По повод „любимата“ му тема – КТБ, той коментира: „Едва ли остана човек, който да не разбра, че КТБ трябва да бъде оздравена. Тази банка бе атакувана. Тя трябваше да бъде нарочно фалирана. Избрано бе времето – да няма парламент. Избран е денят, формата на атаката“.

„Да, аз ще изгоря с пари. Но ние всички сме данъкоплатци. А аз твърдя, че съм добър данъкоплатец. Бях един от богатите артисти в България. Но станах „дъвка“ в устата на какви ли не моралисти и какви ли не медии. И не е въпросът дали аз ще си загубя парите. Проблемът е този рецидив, този тумор да не продължава“, каза бившият министър на културата.

Той обаче се усъмни в бързата реакция на държавата. „Тя много бързо кляка. Запомнете думата ми – ще се ликвидират банки. Вместо да питаме точно и ясно – кой краде парите на българските граждани, ние си говорим общи приказки“, заяви Вежди Рашидов.

#Вежди Рашидов #ГЕРБ #КТБ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »