Клоунски носове за Христосков, пращат го в ранно пенсиониране

Клоунски носове за Христосков, пращат го в ранно пенсиониране
A A+ A++ A

С червени клоунски носове служителите на реда изразиха протеста си срещу идеите на социалния министър Йордан Христосков за техните права.

Няколкостотин полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите се събраха в градинката при Централната баня в София, казаха "Не" заподготвяните промени в осигурителната система в сектор "Сигурност" и поискаха оставката на служебния социален министър.

Повод за протестните действие на служителите на реда е информацията за обсъждани и подготвяни от служебното правителство мерки за ограничаване на социални права на служители в сектор "Сигурност". От синдикалните организации в сектора се оплакаха от "демонстрираната арогантност пред хиляди български граждани, от социалния служебен министъра Йордан Христосков, който нарече исканията за прозрачност комични и заяви, че те не са хората, които имат право да искат оставката му".

Организатори на протеста са Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ и Национална асоциация "Сигурност" /НАС/.

С този акт на назначения от президента служебен кабинет по безпардонен начин е нарушен основен принцип на Международната организация на труда, а именно: нарушени са социалният диалог и колективното договаряне, като не са консултирани важни предложения за ограничаване на социални права със социалните партньори, заявяват протестиращите. Всички обсъждания на темата според тях са се състояли без участието на професионалните организации на служителите в сектор "Сигурност" и без дори да ги информират.

Незабавно прекратяване на всякакви действия за промени в осигурителната система в сектор "Сигурност"  и незабава оставка министър Йордан Христосков поискаха протестиращите.

 

#полицаи #пожарникари #осигурителна система #Йордан Христосков #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"