“За” и “против” коалиция с ГЕРБ разделя реформаторите?

“За” и “против” коалиция с ГЕРБ разделя реформаторите?
A A+ A++ A

“Евентуалната коалиция с ГЕРБ е нещо, което е разделяло и продължава да разделя мнението вътре в Реформаторския блок. Не говоря за лидерите, говоря за членовете и симпатизантите, защото ние отразяваме тяхното мнение”, каза председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева , пред бТВ.

Тя бе категорична, че Реформаторският блок е единен и стабилен, а взаимоотношенията между лидерите на коалиционните партии са ясни и колегиални. Различията, като това за сътрудничество с ГЕРБ, е причината за проведения вътрешнопартиен референдум, на който вече около 70% от избирателите на „България на гражданите“ са дали отговор на въпросите „Съгласни ли сте Реформаторският блок да участва в коалиционно правителство в рамките на новия парламент?“ и „С кои партии?“.
„Хората са наясно, че правителство трябва да има и то трябва да издържи в един пълен мандат, защото иначе няма как да излъчим стабилност“, заяви Кунева.

По думите й, единственият успешен модел за съставяне на стабилно правителство е намиране на пресечна точка с останалите парламентарно представени политически сили, ясни приоритети и стабилен мандат.

„Искам такава реформа, която да направи така, че всеки бизнес да се чувства нормално в България, правосъдие и икономика да вървят заедно, защото няма друг начин да се създадат работни места и сигурност“, категорична бе Кунева.

#Меглена Кунева #България #ГЕРБ #Реформаторският блок #„България на гражданите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"