Иво Инджев: Едноличната власт изисква еднолична отговорност

Иво Инджев: Едноличната власт изисква еднолична отговорност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“ГЕРБ имитират дейност. Те много обичат да прехвърлят вината върху суверена – те така ни избраха, че сега не можем сами да направим правителство”, коментира пред “Нова телевизия” Иво Инджев, по повод кризата с излъчване на ново правителство.

Кольо Колев коментира, че “понятието за власт в главата на Бойко Борисов е разбиране за неразделна, абсолютна власт”. Според него, въпросните 84 депутати изискват власта да се сподели. Заради това наблюдаваме мимикрия. Това се прави, според Колев, за да се представи национална отговорност. “Ако Борисов направи правителство, това ще има тежки последици. Ако не направи, ще се оправдае, че всички са му отказали. В същото време АБВ се оказаха много по-близо, отколкото Реформаторския блок, защото той просто е неудобен”, заяви Колев.

Иво Инджев подчерта, че в предизборната кампания нито една партия не е засегнала тема от геополитически характер, въпреки, че на отстрещната страна на Черно море се води истинска война.

“ГЕРБ не знае, какво да направи и западните съюзници съветват Борисов да прави голяма коалиция. Едва ли тук Москва има пръст, здащото ситуацията е специфична. Когато си едноличен собственик на проект като ГЕРБ, тогава трябва да понесеш и еднолична отговорност”, смята Инджев. Според него, Борисов вече е решил какво да прави, но то ще се прокара през колективна воля, защото ГЕРБ е партия, където няма задкулисие, всичко е пред кулисите.

 

#Иво Инджев #Кольо Колев #Борисов #война #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"