Ето кои полети на "Луфтханза" от и за София се отменят

Ето кои полети на "Луфтханза" от и за София се отменят
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Започващата в 14 ч. българско време стачка на пилотите от "Луфтханза" ще доведе до анулирането и на 8 полета от и до Летище София, които германският национален превозвач изпълнява регулярно. Справка на официалния сайт на авиокомпанията показа, че планираните за днес, 20 октомври полети София-Франкфурт и Франкфурт-София няма да бъдат изпълнени.

Самолетът на "Луфтханза" от столицата за германския финансов център трябваше да излети в 13:55 ч. местно време, т.е. 5 мин. преди официалното началото на стачката. Анулиран е и полетът от Франкфурт за София, планиран за 17:10 ч. местно време (18:10 ч. българско).

Отменят се и 6 полета от и до София за утре, 21 октомври. Те са:

София-Мюнхен, излитащ в 6:25 ч.

София-Франкфурт, излитащ в 6:35 ч.

Мюнхен-София, излитащ в 9:15 ч.

Франкфурт-София, излитащ 10:05 ч.

София-Франкфурт, излитащ в 13:55 ч.

Франкфурт-София, излитащ 17:10 ч.

Недоволните служители на "Луфтханза" излизат на ефективен протест за осми път тази година. Те се обявяват срещу плановете за промени в условията на пенсионирането им. Стачката е 35-часова.

Припомняме, че конфликтът на „Луфтханза” с нейните пилоти възникна, тъй като най-голямата авиокомпания в Европа се бори да съкрати разходите си, изправена е пред тежка конкуренция от нискотарифните и новите авиопревозвачи от Близкия изток.

Пилотите обаче искат да се запази сегашният пенсионен план, според който те се пенсионират на 55 години и продължават да получават част от заплатите си.

#Луфтханза #София #стачка #самолети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"