ВСС разкритикува изказвания на Радан Кънев

ВСС разкритикува изказвания на Радан Кънев
Коментарите са били направени от Кънев в предаването „Панорама“ по БНТ в петък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет (ВСС) остро се противопостави на изказвания на Радан Кънев, според които, за да се постигне основната цел на съдебната реформа, законност и върховенство на закона „трябва да бъде изкъртено мафиотското влияние от ВСС и прокуратурата в Република България“.

Коментарите са били направени от Кънев в предаването „Панорама“ по БНТ в петък.

„Подобни безотговорни нападки и обвинения поставят под съмнение не само независимостта, но и легитимността на съдебната власт, чийто висш ръководен орган е Висшият съдебен съвет“, заявяват от ВСС в декларация.

„Обвинявайки Висшия съдебен съвет и Прокуратурата на Република България, като част от съдебната система, в „мафиотско влияние”, на практика се заявява, че България не е демократична и правова държава, която се управлява според Конституцията и законите на страната“, посочват от ВСС.

В позицията на Висшия съдебен съвет се казва още, че е недопустимо представител на политическа партия, която ще участва в работата на Народното събрание и ще определя основните политики в дейността на държавата през следващия парламентарен мандат, да отправя подобни коментари и обвинения.

 

#Радан Кънев #ВСС #прокуратура #съдебна власт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"