Шофьорът на снегорина във Внуково бил пиян

Шофьорът на снегорина във Внуково бил пиян
A A+ A++ A

Самолетната катастрофа на московското летище Внуково е станала по вина на шофьора на снегорина, който чистел пистата – той бил пиян, съобщи пред ИТАР ТАСС говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин.

"Вече е установено, водачът на снегопочистващата машина е бил в състояние на алкохолно опиянение", заяви Маркин.

Докато се води разследването, са отстранени от длъжност редица сътрудници в летището. В Следствения комитет на Руската федерация е възбудено наказателно дело за нарушение на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на самолети, довело до смъртта на две или повече лица поради невнимание.

Припомняме, че частен самолет "Фалкон" с френска регистрация се разцепи на две при приземяване тази нощ на летище "Внуково" след удар в снегорин. При сблъсъка са загинали петима души, сред тях и президентът на френската петролна компания "Тотал", 63-годишният Кристоф дьо Маржьори.

Президентите на Франция Франсоа Оланд и на Русия Владимир Путин изразиха съболезнования, а френският премиер Маунел Валс заяви, че с гибелта на Кристоф дьо Маржьори Франция е загубила "пълководеца" на промишлеността, предаде РИА "Новости"

#Внуково #катастрофа #Тотал #загинали #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"