Скъпа война: Пентагонът харчи 424 млн. долара срещу джихадистите

Скъпа война: Пентагонът харчи 424 млн. долара срещу джихадистите
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Войната срещу радикалната групировка "Ислямска държава" излиза скъпо на американците. Кампанията струва на Пентагона 424 млн. долара. От военното ведомство съобщиха още, че е възможно оръжия, предназначени за кюрдите в Кобане, да са попаднали в ръцете на джихадистите.

Съобщението идва няколко дни, след като в интернет се появи запис, на който се вижда как оръжията хвърляни от САЩ, падат в райони на Кобане, които са изцяло под контрола на "Ислямска държава".

На кадрите се виждат бойци, проверяващи съдържанието на сандъци с ръчни гранати и муниции за гранатомети. Според данни на Пентагона на 19 октомври за кюрдите, сражаващи се в размирния сирийски град, са били спуснати от самолет 28 пакета. Един от тях е бил унищожен, за да не попадне при врага.

От Централното командване на САЩ уточниха, че макар пратката да е била улучена, не е ясно дали е била унищожена и засега не ясно дали показаните в записа оръжия са от нея.

От справката става ясно още, че Пентагонът е похарчил средно по около 7,6 млн. долара на ден за въздушни удари и поддържащи мисии като разузнавателни полети.

#ислямска държава #САЩ #Пентагон #Кобане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »