Туристическият бранш се обедини в искането си за министерство

Туристическият бранш се обедини в искането си за министерство
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Представителите на Националния съвет по туризъм, работещи за развитието на българския туризъм се обединиха около становището за създаване на Министерство на туризма. Идеята не е нова, но до сега не е била институционализирана на такова ниво от браншовите организации и сдружения.

"Бихме искали министерството да бъде в квотата на най-голямата политическа сила, ако се стигне до създаване на коалиционен кабинет", се казва в писмо на туристическия бранш до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

От бранша искат за министър на туризма да бъде номиниран човек, необвързан с корпоративни интереси, образован, енергичен, разумен и диалогичен. Да има визия и решителност за провеждане на политика за категорично разграничаване с политиката на управление на туризма през последните 15 месеца, за налагане на България като целогодишна туристическа дестинация, работейки в тясна връзка с браншовите организации.

„Категорично не бихме подкрепили в бъдещето ръководство на туристическата администрация заместник-министри от кабинета "Орешарски" и кабинета "Близнашки", заявяват от туристическия бранш.

#Бойко Борисов #Орешарски #Близнашки #дестинация #туризма #министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »