Ураганът "Гонсало" донесе потопи и снежни бури в Централна Европа

Ураганът "Гонсало" донесе потопи и снежни бури в Централна Европа
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Буря - остатък от урагана "Гонсало" донесе наводнения и снежни преспи в Централна Европа. Швейцария, Австрия и Германия са засегнати от стихията.

Бурята унищожи покриви на сгради и затрудни трафика в южната част на Германия, обявиха властите. В германските провинции Баден-Вюртемберг и Бавария 23 жп линии са затворени след паднали дървета, съобщиха от жп компанията Deutsche Bahn.

Няколкостотин бежанци трябваше да бъдат евакуирани от палаткови лагери в Нюрнберг, каза представител от Бавария. Бурята ще доведе до наводнения по крайбрежието на Северно море, информира говорител на федералната морска агенция за трафик.

Няма информация за пострадали хора от бурята тази нощ, която връхлетя също Швейцария и Австрия, обръщайки мекото есенно метеорологично време в зима.

Вятър със скорост от 185 километра в час е измерен в южната част на швейцарските Алпи, довеждайки до пътни инциденти и затваряне на магистрали. Около 30 хиляди домакинства в Австрия останаха без ток за няколко часа в провинция Тирол. Метеоролозите в Австрия очакват до 1 метър сняг до петък.

Ураганът „Гонсало" удари Великобритания във вторник и нанесе сериозни щети. По последна информация най-малко трима загинали. След оформянето си в района на Карибите миналата седмица, бурята премина през Бермудските острови и части от Канада, за да се насочи към Европа.

 

#сняг #Австрия #Гонсало #Европа #Германия #Бавария #Тирол #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »