Замразяване цената на тока ще поискат патриотите от ГЕРБ

Замразяване цената на тока ще поискат патриотите от ГЕРБ
A A+ A++ A

Сложно условие ще поставят от Патриотичния фронт за подкрепата си в управленска коалиция с ГЕРБ - замразяване на цената на тока. Това потвърди съпредседателят на коалицията - лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

Фронтът отива дори по-далеч - настоява за ревизия в енергетиката и преразглеждане на цената на електричеството, която след това според експертите му може дори да се понижи, пише "24 часа".

"Защо продаваме евтиния ток от "Козлодуй" и "Марица Изток 2" навън, а ние ги купуваме скъпи "Марица Изток 1" и "Марица Изток 3"? Нека да го обърнем и нормата на печалба за последните да е по-ниска", предлага Каракачанов.

Друга тема, на която от ПФ държат, е масирано полицейско присъствие на полицията в районите с цигански набези.

"Да се вземат категорични мерки - слагането на камери в цяла община, не само в едно населено място, струва 50-60 000 лв. А не една седмица да пратиш жандармерията, тя да стои една седмица, след което да си отива, а набезите да започват пак", категоричен е Каракачанов.

В преговорите ще се постави и условие за участието на Националната партия за свобода и достойнство на Корман Исмаилов в управлението, ако Реформаторският блок е в коалицията.

"Ако тази партия си мисли, че влизайки в управлението, ще прокарва интересите на съседна Турция, няма да стане", заявява Каракачанов.

От ПФ ще искат още в Турция да се забрани участието в български избори в секции извън посолството и консулствата.

#ГЕРБ #Патриотичен фронт #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници