Зеленогорски: Най-важно е да няма политически игрички

Зеленогорски:  Най-важно е да няма политически игрички
A A+ A++ A

ГЕРБ трябва да избере дали ще състави програмно или дясноцентристко правителство, но най-важното е да няма политически игрички, каза пред бТВ депутатът ат Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Според него не е толкова важно какво се случва по време на преговорите за коалиция, а какво се случва с публичните финанси.

Темата на разговора в сутрешния блок бе политическото номадство - в 43-то Народно събрание ще има депутати, минали през 3 и повече парламентарни групи.

"Фигурата, в която се кълнат всички десни хора, Уинстън Чърчил, поне два пъти е прекосявал пътя от крайната левица до крайната десница", даде пример депутатът Любен Дилов – син, който бе по-рано в „Гергьовден”, а сега подкрепя партията на Бареков "България без цензура".

„Първоначалната идеология на антикомунизма изчерпа патоса си за около 15 години”, посочии той. Според неговото обяснение всички политици от други партии, присъединили се към ББЦ, са обединени от недоволството си срещу първия мандат на ГЕРБ и именно отношението към управлението на Бойко Борисов е определящо за тях.

Найден Зеленогорски, който бе кмет на СДС, а сега е зам.-председател на партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите", обясни че е взел решение да напусне „Раковски” 134 след разбиването на Синята коалиция.

По повод на призивите за нетърпимост към „ренегатите”, той каза, че в политиката се работи с реалностите, които са на терена и консенсусът в момента е по-желателен от нови избори.


#Найден Зеленогорски #Любен Дилов - син #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"