На новия парламент му стигат две години, смята проф. Константинов

На новия парламент му стигат две години, смята проф. Константинов
Михаил Константинов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Математикът проф. Михаил Константинов смята, че 43-то Народно събрание може да свърши работата си за две години.

"Две години ще бъдат достатъчни на 43-то Народно събрание. През това време може да бъдат решени основните проблеми на държавата. 95% от хората, които гласуваха, получиха депутати в парламента. Това се случва за първи мандат. Имаше и евтини мандати, като този на Бат Сали. Това може да се реши чрез национални листи или изборен район за чужбина. Най-добре чрез двете. Политиците вече искат да премахнат преференциите. Важното е да не им позволяваме", коментира проф. Константинов в студиото на БНТ.

Математикът се надява новият парламент да бъде по-смирен от предишния. Според него, новата власт не би трябвало да започва с политическа чистка.

"БСП и ДПС пък се надяват техните кадри по ниските етажи на властта да останат. Аз съм на същото мнение. Не трябва да има чистка. "Калинките" да си ходят, но кадърните да останат", категоричен бе Михаил Константинов.

Той смята, че няма нищо нередно, че между партиите има договорки и се поставят условия, защото това е нормална практика навсякъде по света.

"Политиката е на ръба на мръсната работа. Тя не е за хора със слаби нерви и слаб стомах. Там важи принципа на капитализма. За вашето място на вратата чакат двама нови", обясни Константинов. 

#Михаил Константинов #Константинов #Народно събрание #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници